A Strider Zoltán, Apkó András duó a Zemplén Rally-n

Elérték az évre tervezett céljaikat

Az abszolút hatodik és kategória negyedik helyén ért célba az évadzáró Zemplén Rally-n a Gulf Racing Hungary versenyzőpárosa, a Strider Zoltán – Apkó András duó.

„2016-ban mentem utoljára teljes szezont és most jött el újra a lehetőség, hogy ezt meg tudtuk valósítani, és ami nem elhanyagolandó, hogy mindezt ez teljesen új saját csapattal és autóval tettük, ami 2004-ben fordult elő utójára. Mindenkinek meg kellett tanulnia mi is a faladata, így érthető, hogy voltak gyerekbetegségek. Ezek tudatában nem is olyan rossz ez, hogy sikerült az év végi kategória dobogó és ott vagyunk az abszolút negyedik helyen is” – kezdte a beszélgetést Strider Zoltán. „Áttérve a Zemplén Rally-ra, ahol abszolút hatodikok és kategória negyedikek lettünk. Az eredmény jó, sosem jártunk ezen a versenyen korábban. Tapasztalatot gyűjtöttünk, lehetett volna kockáztatni, de ahhoz, hogy feljebb lépjünk másoknak ki kellett volna esniük. Sőt hátra felé is nézegetnünk kellett, hiszen csúszhattunk is volna lejjebb. Mikor a vetélytársunk kiesett, mi hátra dőltünk és élvezni akartuk a verseny minden pillanatát.”
A fiúk érezhetően Fonyon voltak gyorsak, a többi pálya nem feküdt nekik.

„A fónyi gyorsasági nagyon tetszett, azt tisztességesen le is küldtük mindkét körben, viszont a másik kettőtől picit idegenkedtem. Szűkön autózni sosem szerettem, ezért az Újhutát túlérőre vettem. Mádon többet kellene menni, ahhoz, hogy megfejtsük a titkát. Az autót karc és hibamentesen vittük be a célba és nekünk ez volt a lényeg” – tette hozzá Zoli.

A csapat a folytatásba nekiáll az autó 2023-as felkészítésének, hiszen az idei évre befejezték a versenyzést. A rajongók nem maradnak kék – narancssárga autó nélkül, hiszen Szilágyi Patrik ott lesz a Mikulás Rally-n.