Competition

versenykenoanyagokEgyedülálló észter bázisú kenőanyagok a GULF-tól

A GULF évtizedek óta jelen van az autósportban. A nagy múltú márka nem csak pompás színeivel győzte meg felhasználóit, hanem a versenyeken nyújtott teljesítményével is. A Le Mans-i 24 órás futam a világ legrangosabb hosszútávú (endurance) autóversenye. A GULF motorolajokat használó csapatok évtizedek óta sikereket érnek el a viadalon! Gondoljunk csak a múlt legendás sportkocsijaira, a Ford GT 40-re, a Porsche 917K-ra, vagy a McLaren F1 GTR-re.

Jelenleg a GULF az Aston Martin versenycsapatával együttműködve fejleszti kenőanyagait. A hosszútávú futamok tapasztalatai alapján készül a kivételes képességű szintetikus észter bázisú Competition kenőanyag család! Mivel az előállítási költségek igen magasak, ezért csak néhány igényes gyártó palettáján szerepelnek észterbázisú kenőanyagok (pl. 300V motorolajok).

Az észter bázisú Competition motorolajok és hajtóműolajok egyedülálló teljesítményt garantálnak. Erre bizonyíték az Endurance világbajnokságon szerzett győzelem, illetve számtalan dobogós hely és bajnoki cím a Formula sorozatokban és a Rally bajnokságon (WRC), valamint hegyi felfutó és túraautó versenyeken.

A szintetikus észter bázisú Competition motorolajok előnye, hogy kivételes tapadó képességének köszönhetően kiváló kenést és védelmet biztosít a motor számára. Ellenáll az extrém hőhatásoknak, és az oxidációnak, párolgási vesztesége gyakorlatilag nincs. Kiválóan teljesít a turbófeltöltős motorokban, ahol a hőterhelés magas, így az alkatrészek védelme még fontosabb! Ezek a motorolajok különböző viszkozitási osztályokban elérhetőek, így minden típusú versenyautóhoz, vagy tuningolt utcai autóhoz van ideális választás.

A család részét képezik szintetikus észter bázisú Competition hajtóműolajok, melyek adalékolása lehetővé teszi, hogy nagy teljesítményű összkerékhajtású, vagy önzáró (speer) differenciálművel ellátott járművek ideális hajtóműolaja legyen. A családba tartozó fékfolyadékok extrém magas, akár 325 OC-os hőmérsékleten sem forrnak fel!

Bízzon az Aston Martin tapasztalataiban! Bízzon a GULF szakembereinek tudásában! Mi elhozzunk azt a motorolajat amely kiválóan teljesít a Le Mans-on, és kiváló védelmet nyújt a Te autód számára is!

Gulf Competition szintetikus észter bázisú motorolajok

SAE 0W-30, 5W-40, 10W-40, 15W-50 és 10W-60

Ezeknek a motorolajoknak az alapja a legújabb szintetikus folyadék koncepció, mint például a vegytiszta észterek, melyek gondosan lettek kiválogatva a maximális motorvédelem és a motorsportban létfontosságú, specifikus teljesítményelőnyök biztosítása érdekében. Az összes olaj tartalmaz egy csúcsteljesítményű adalékrendszert, ami más termékekben eléri az olyan magas nemzetközi specifikációkat, mint az ACEA A3/B4 és az API SL/CF. • Nagyteljesítményű benzin- vagy dízelmotoros verseny- és rallyautók

Alkalmazások:

  • Nagyteljesítményű, turbófeltöltős, kompresszoros, szívómotoros, többszelepes benzinmotoros autókhoz
  • Dízel meghajtású versenyautókhoz, beleértve a közvetett befecskendezésűeket is

Gulf Competition szintetikus hajtómű és differenciálmű olajok

SAE 75W-90, LS 75W-90 és LS 75W-140

  • Nagyteljesítményű benzin- vagy dízelmotoros verseny- és rallyautók
  • Szinkron sebességváltók
  • Eltolt hipoid differenciálművek
  • Részlegesen önzáró differenciálművek összkerékhajtáshoz

Gulf Competition Csúcsteljesítményű hidraulikus fékfolyadékok

RF800 és RF1000

  • A legnagyobb teljesítményű alkalmazások, főleg az autó- és motorversenyzésben és rally eseményeken, ahol magas fékhőmérsékletek várhatóak.
  • Autókban, motorkerékpárokban és haszongépjárművekben lévő olyan hidraulikus fékfolyadék rendszerek (tárcsafék, dobfék és blokkolásgátló fékrendszerek), ahol DOT 4 típusú fékfolyadék van előírva.
  • Részlegesen önzáró differenciálművek összkerékhajtáshoz