Gulf Formula RNX 5W-30

 

Katalizátor kompatibilis személyautó motorolaj

A Gulf Formula RNX egy szintetikus, katalizátor kompatibilis személyautó motorolaj, mely a legmodernebb adalék vegyészet segítségével lett kialakítva, megfelelve az Euro IV normák előírásainak megfelelő járművek alacsony SAPS-ra vonatkozó (szulfáthamu, foszfor és kén) előírásoknak. Kizárólagosan azon személyautók és furgonok nagyteljesítményű benzin és diesel motoraiban való használatra lett kifejlesztve, melyek alacsony SAPS tartalmú, több mint 3.5 mPa.s HTHS olajokat igényelnek és Diesel Particulate Filter-rel (DPF, dízel részecskeszűrő) és Three Way Catalyst-tal (TWC, három utas katalizátorral) vannak szerelve. Ez az olaj meghosszabbítja élettartamukat és fenntartja a hatékonyságukat ezeknek az utókezelő berendezéseknek. Kivételes kopásvédelmet biztosít és minimalizálja a lerakódásokat a motorban és a turbófeltöltőben. Úgy lett kifejlesztve, hogy túlteljesítse az ACEA C4 típusú olajokat igénylő Renault és más OEM-ek legújabb modelljeire vonatkozó szerviztöltési előírásokat.

Jellemzők és előnyök:

  • Alacsony hamutartalma csökkenti a szilárd részecskék felhalmozódást a diesel autókban használt DPF-ekben.
  • A legújabb adaléktechnológia és az aktív tisztítószerek csökkentik a lerakódás- és iszapképződést és a korommal kapcsolatos olajsűrűsödést, ezáltal megnöveli a motor élettartamát.
  • A kimagasló hőoxidációs stabilitás ellenáll az olajlebomlásnak és így lehetővé teszi a kiterjesztett olajcsere intervallumot.
  • A kiváló kopásgátló technológia felsőbbrendű kopás elleni védelemhez vezet.
  • Az alacsony illékonyság biztosítja az olajfogyasztás és az emisszió csökkenését.
  • A kiemelkedő alacsony hőmérsékleti tulajdonság segíti a hidegindítást, és beindításkor védelmet nyújt a kopás ellen.

Alkalmazások:

  • A legújabb Renault személyautókhoz, főleg a DPF-el szerelt diesel autókhoz és az Euro 4 emissziós normáknak megfelelőekhez, melyeknél a Renault RN 0720 specifikációnak megfelelő olajok vannak előírva.
  • A legújabb generációjú nagyteljesítményű személyautók és könnyű járművek benzin- és dieselmotoraihoz, melyek DPF-el és TWC-vel vannak szerelve és katalizátor kompatibilis, ACEA C4 specifikációnak megfelelő olajokat igényelnek.Ezek az olajok alkalmatlanok lehetnek néhány motornál, melyek magas viszkozitási osztályú olajokat igényelnek vagy azokon a piacokon, ahol az üzemanyag kéntartalma magas (egyeztessen a szervízkönyvvel/ kézikönyvvel).
 Meets the following Specifications  5W-30
 ACEA C4, MB 226.51 X
 Has the following Approvals
 Renault RN 0720 X
 Typical Properties
Test Parameters ASTM Method  Typical Values
 Viscosity @ 100 ºC, cSt  D 445 11.6
 Viscosity Index  D 2270 168
 Flash Point, ºC  D 92 210
 Pour Point, ºC  D 97 -33
 TBN, mg KOH/g  D 2896 7.1
 Density @ 15ºC, Kg/l  D 1298 0.853
 Sulphated Ash, %wt  D 874 0.4
 Phosphorus, %wt  D 4927 0.045
 Sulphur, %wt  D 4927 0.19