Gulf Formula PCX 5W-30

 

Katalizátor kompatibilis szintetikus személyautó motorolaj

A Gulf Formula PCX 5W-30 a legfejlettebb nagyteljesítményű személyautó motorolaj, ami szintetikus bázisolajokból és csúcstechnológiájú adaléktechnológia segítségével lett kifejlesztve, hogy üzemanyag megtakarítást nyújtson és meghoszszabbítsa az emissziócsökkentő rendszerek élettartamát és fenntartsa azok hatékonyságát. A Gulf Formula PCX 5W-30 teljesen kompatibilis a Diesel Particulate Filter (DPF, dízel részecskeszűrő) és a Gasoline Three Way Catalyst (TWC, három utas benzin katalizátorral), és speciálisan úgy lett kifejlesztve, hogy túlteljesítse a PSA Peugeout Citroën és más OEM-ek ACEA C2 típusú olajokra vonatkozó szerviz előírásait.

A Gulf Formula PCX 5W-30 alacsony SAPS (szulfáthamu, foszfor és kén) olajformula meghosszabbítja a DPF és a TWC élettartamát és fenntartja azok hatékonyságát. A kimagasló hőoxidációs stabilitás ellenáll az olaj elsavasodásának és így lehetővé teszi a kiterjesztett olajcsere intervallumot, és az aktív tisztítószerek csökkentik a lerakódás és iszapképződést, valamint tisztán tartják a motort. A kedvező súrlódási tulajdonságok tartós üzemanyag takarékosságot biztosítanak (ACEA C2) összehasonlítva az ásványi motorolajokkal és a kitűnő kopásgátló technológia felsőbbrendű kopás elleni védelemhez vezet. A kivételes Stay-in-Grade teljesítmény megbízható kenőképességet biztosít még nagyobb terhelés és magasabb működési hőmérsékletek esetén is és a kiemelkedő alacsony hőmérsékleti folyékonyság segíti a hidegindítást, és beindításkor védelmet nyújt a kopás ellen.

A Gulf Formula PCX 5W-30 a legújabb generációjú Peugeot és Citroën személyautókhoz, SUV-okhoz és könnyű furgonokhoz alkalmas, melyeknél a PSA Peugeot Citroën B71 2290 specifikációnak megfelelő olajok vannak előírva illetve a modern, nagyteljesítményű személyautók és könnyű járművek benzin és dieselmotorjaihoz, melyek DPF-el és TWC-vel vannak szerelve és katalizátor kompatíbilis, üzemanyag-takarékos, ACEA C2 specifikációnak megfelelő olajat igényelnek. Szintén alkalmas az API SM/CF jóváhagyásnak megfelelő olajokat igénylő észak-amerikai és japán személyautókhoz.

!! Ezek az olajok alkalmatlanok lehetnek néhány motornál (egyeztessen a szervízkönyvvel/kézikönyvvel).

 

Tulajdonságok: Szabványok: Paraméterek: Jóváhagyások:
 SAE viszkozitási osztály SAE J300 5W-30  Megfelelt:
 ACEA C2, API SM/CF, PSA Peugeot Citroen B71 2290

 Sűrűség @ 15°C ASTM D4052 855 kg/m3
 Viszkozitás @ 40°C ASTM D7042 59.6 mm2/s
 Viszkozitás @ 100°C ASTM D7042 10.3 mm2/s
 Viszkozitás CCS @ -30°C ASTM D5293 6240 cP
 Viszkozitási index ASTM D2270 162
 Lobbanás (COC) ASTM D92 226°C
 Dermedéspont ASTM D97 -39°C
 TBN ASTM D2896 7.4 mgKOH/g
 Szulfáthamu tartalom ASTM D874 0.78 wt %