Gulf Formula EFE 5W-30

 

Katalizátor kompatibilis személyautó motorolaj (Alacsony SAPS)

A Gulf Formula EFE 5W-30 a legfejlettebb nagyteljesítményű, alacsony hamutartalmú (low SAPS), üzemanyag-takarékos személyautó motorolaj, ami szintetikus bázisolajok és legkorszerűbb adaléktechnológia keverékéből készült, hogy kiemelkedő védelmet nyújtson a kopás, a lerakódás és az iszapképződés ellen. Kifejezetten olyan személyautók és kisteherautók nagyteljesítményű benzin és dieselmotorjaihoz készült, melyek diesel részecskeszűrővel (DPF) és háromutas katalizátorral (TWC) vannak felszerelve. Ezek a motorok alacsony súrlódású, alacsony viszkozitású, alacsony hamutartalmú olajokat igényelnek . A Gulf Formula EFE 5W-30 úgy lett kialakítva, hogy túlteljesítse a Ford, a Mazda és más gyártók azon előírásait, melyek ACEA C1 típusú olajokat igényelnek.

A Gulf Formula EFE 5W-30 egyedülálló adaléktartalma megnöveli a részecskeszűrő és a katalizátor élettartamát, és üzemanyag-takarékossági előnyöket biztosít. Kiemelkedő oxidációs stabilitással rendelkezik, így lehetővé teszi a megnövelt olajcsere intervallumot. Az aktív tisztítószerek csökkentik a lerakódásokat és az iszapot, és tisztán tartják a motort, ezzel megnövelve annak élettartamát. A kivételes kopásvédelmi technológiája magasabb kopásvédelemhez vezet. Megbízható kenőképességet biztosít még nagyobb terhelés és magasabb működési hőmérsékletek esetén is. A kiemelkedően alacsony hőmérsékleti folyékonyság segíti a hidegindítást, és már beindításkor védelmet nyújt a kopások ellen.

A Gulf Formula EFE 5W-30 alkalmas a modern személyautók és kisteherautók diesel részecskeszűrővel és háromutas katalizátorral szerelt nagyteljesítményű benzin és dieselmotorjaihoz, melyek olyan katalizátor kompatibilis, üzemanyagtakarékos olajokat igényelnek, amik megfelelnek az ACEA C1 előírásoknak.

!!! Ez az olaj nem megfelelő lehet olyan motorokhoz, melyek magas viszkozitási osztályú olajokat igényelnek, vagy olyan piacokon, ahol magas az üzemanyag kéntartalma (nézze meg a szervizkönyvet / kézikönyvet).

Specifications:
Meets: ACEA C1, Ford M2C 934-B
 Properties:  Test Methods:  Typical Values:
 SAE Viscosity Grade  SAE J300  5W-30
 Density @ 15°C  ASTM D4052  840 kg/m 3
 Kinematic Viscosity @ 40°C  ASTM D445  53.4 mm 2/s (cSt)
 Kinematic Viscosity @ 100°C  ASTM D445  9.8 mm 2/s (cSt)
 Viscosity Cold-Cranking Simulator @ -3 0°C  ASTM D5293  4310 mPa.s (cP)
 Viscosity Index  ASTM D2270  172
 Flash Point(C OC)  ASTM D92  234°C
 Pour Point  ASTM D97  -39°C
 Total Base Number  ASTM D2896  6.0 mgKOH/g
 Sulphated Ash  ASTM D874  0.49 wt %