A Gulf Oil történelme

A Gulf Oil az egyike azoknak a legelső amerikai olajtársaságoknak, melyek a - piacon káros erőfölénybe került - Standard Oil feldarabolásából jöttek létre. Ezek voltak: a Shell, az Esso, a Texaco, a Mobil, a Chevron, a BP és a Gulf, mely cégek „A Hét Nővér”-ként kerültek be a történelembe.

A Gulf Oil történelme

A Gulf Oil-t 1901-ben alapították, amikor olajat találtak a texasi Spindletop-ban. Ebben az időben a cég jelentős kőolaj kitermelést folytatott a Mexikói-öbölben is, innen ered a „gulf” névválasztás, melynek a magyar fordítása: „öböl”. A Gulf már kezdettől fogva bevezette a márkázott termékértékesítést azáltal, hogy a tároló tartályokat és az olajszivattyúkat jellegzetes Orange Disc (Narancssárga Korong) logóval jelölték. Létrejötte óta, a Gulf narancssárga korongja ikonikus jelképpé vált, mely biztosítja az emberek számára a márka összetéveszthetetlen felismerését világszerte.

A Gulf Oil történelme

A Gulf a múltban is erős olajtársaság volt olyan tevékenységekkel, mint a kutatás, kitermelés, szállítás, finomítás és marketing. Tevékenysége kiterjedt számos más iparágra is, mint például: a petrolkémia és az autóipari alkatrészgyártás. A Gulf működését mindig is jellemezte a kereskedelmi és műszaki újítások bevezetésének igénye. A Gulf egyik kezdeti ötlete volt az Egyesült Államok területén az első „drive-in” szervizállomás bevezetése 1911-ben, mely lehetővé tette a nagy távolságok miatti út közbeni olajcseréket, ahol az autósok ingyenes autós térképeket is kaptak. A kitermelés területén a Gulf bevezette a tengeri fúrásokat és beindította a katalitikus krakkoló finomítókat. Az ilyen innovatív gondolkodás nélkülözhetetlen volt, és továbbra is megmaradt a Gulf Oil növekedésének alappilléreként.

A Gulf Oil történelme

Ma a Gulf Oil International (GOI) a Hinduja Group – egy indiai magáncég - részeként egy „vibráló” olajtársaság és marketingcég, mely 70-nél több országban tevékenykedik. A Gulf magyarországi szerződéses partnere az UNIFILTER Kft., mely kizárólagos jogokkal rendelkezik, a termékforgalmazáson túl, a névhasználatra és a marketing tevékenységre vonatkozóan.

A Gulf Oil International (GOI) fejlesztéseinél a világ vezető technológusait alkalmazza. A társaság elkötelezett a legkiválóbb minőségű kenőanyagok gyártására és forgalmazására a világ számos országban. A Gulf beruházási prioritásai az élvonalbeli kutatások köré épülnek. A Gulf folyamatosan részt vesz a globális motorsport versenysorozatokban, a hosszú távú autóversenyekre koncentrálva, ahol a Gulf termékek maximális tesztelésre kerülnek. Több Le Mans-i győzelem fűződik a nevéhez: 1969-ben a Ford GT-40 haladt át először a célvonalon, majd az ezt követő két évben (1970, 1971) a Porsche 917K legendás versenyautóval sikerült elérni ezt az eredményt. A Le Mans-i pályán 1971-ben megtett távolságot, - ami 5.335 km. - az Audi R15 csak 2010-ben tudta felülmúlni 5.410 km.-rel! Ebben az időben készült a „Le Mans” mozifilm Steve McQueen főszereplésével, emléket állítva ennek a „megismételhetetlen” autónak. (a film szereplői öltözékükkel máig tartó divatot teremtettek, mely ruházati és kiegészítő termékek elérhetők az UNIFILTER Kft. kínálatában) A Gulf autók sikersorozata a Ford Mirage-al folytatódott mely 1975-ben lett győztes, majd 1995-ben a McLaren F1 GTR vitte el a babérokat a Le Mans-i 24 órás versenyen. Manapság a Gulf az Aston Martin Racing-el működik együtt az Endurance Világbajnokság hosszú távú futamain, ahol számos dobogós helyezéssel és bajnoki címmel büszkélkedhet, közöttük a 2014. évi Le Mans-i győzelem. A Gulf azon kevés olajtársaságok közé tartozik, mely a versenypályán használt kenőanyagokat elérhetővé teszi a hétköznapi felhasználó számára is. Az UNIFILTER Kft.-nél megvásárolható „Competition” kenőanyagok „dolgoznak” az Aston Martin-okban 24 órán keresztül a Le Mans-i versenyen.

A versenysportban folytatott fejlesztések ahhoz vezettek, hogy a kenőanyagok a legextrémebb működési körülmények között is megfelelnek a teljesítmény elvárásoknak. A termékek rendelkeznek a világ vezető autóipari és egyéb berendezés gyártóinak eredeti (OEM) jóváhagyásával. Ezen a téren a Gulf a legszélesebb körű specifikációval rendelkezik az olajtársaságok közül. A kenőanyagok mellett a cég palettáján megtalálhatók a különféle autóápolási termékek is, MultiAuto márkanéven. (a teljes választék megtalálható a www.gulf.hu weboldalon)

Az ellátás és a logisztikai háttér biztosítása érdekében a Gulfnak a fő piacokon vannak üzemei, depói és raktárai, hogy a vásárlók gyors kiszolgálását biztosítani tudja. Az európai ellátást a hollandiai Dordrechtben található keverőüzem biztosítja, ahonnan heti beszállítással érkezik áru az UNIFILTER Kft. budapesti telephelyére. A Gulf Oil International (GOI) partnereivel együtt arra törekszik, hogy - a tradíciókat folytatva - vásárlóorientált és innovatív cég legyen.

A Gulf Oil International elkötelezett a növekedés stratégiája mellett, és arra törekszik, hogy folytassa a márka fejlesztését a vásárlók következő generációjának igényeihez igazodva. Eközben a Gulf és disztribúciós partnerei nem felejtették el a kezdetekben vizionált alaptörvényeket, mely szerint kiváló minőségű szolgáltatást és innovatív termékeket kell biztosítani a vásárlók számára. Ehhez kapcsolódnak az UNIFILTER Kft. kimagasló szolgáltatásai, melyek:

-          egy munkanapon belüli kiszállítása,
-          kedvező fizetési feltételek,
-          konszignációs raktár létrehozása és működtetése,
-          kenéstechnikai képzés és tanácsadás,
-          olajdiagnosztikai vizsgálatok,
-          veszélyes hulladékkezelés és elszállítás,
-        ipari üzemek számára „Fluid Management” szolgáltatás

 


biztosítása a felhasználó partnerek számára.

 

A Gulf - disztribúciós partnereivel karöltve - folytatja azon törekvését, hogy a múltbéli örökségét ötvözze a jelenlegi modern technológiai lehetőségeivel, a márka további dinamikus erősítése érdekében.

Gulf.hu viszonteladók jelentkezését várjuk

Viszonteladók jelentkezését várjuk az ország egész területéről!

Kérjük töltse ki a jelentkezési lapunkat! Munkatársunk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezési űrlap >>

Gulf.hu elérhetőségek

Vásárlással kapcsolatban keresse munkatársainkat!


Gulf.hu telefon
(+36) 36 424 136

Gulf.hu telefon(+36) 1 287 0588

További elérhetőségink >>